Medische kabels

De medische kabel

Edec bezit een breed spectrum aan verscheidene kabels geschikt voor medische- en farmaceutische industrie. Wij bieden de mogelijkheid om voor iedere veeleisende en fragiele omgeving de juiste kabel te vinden. De kabels worden doorgaan verwerkt in medische- of farmaceutische apparatuur waardoor het vaak niet over één specifieke kabel gaat. Voor iedere nodige applicatie kan een kabel op maat gemaakt worden in samenwerking met de klant. Voorbeelden hiervan zijn netwerkkabels en coaxkabels die door onze vergaande aanpassingsmogelijkheden naar wens gemaakt kunnen worden. Waar de kabel ook verwerkt moet worden, Edec zoekt met de klant naar een betrouwbare oplossing die een lange levensduur garandeert.

Waar wordt deze kabel toegepast?

Medische kabels zijn kabels speciaal geschikt voor de medische- en farmaceutische industrie. Vanzelfsprekend worden hier hoge eisen gesteld aan de zorgvuldigheid en kwaliteit van de techniek. Dit zijn vaak gevoelige en veeleisende omgevingen zoals cleanrooms en testmachines. Zo bestaan er onder anderen speciale robot-, stuurstroom-, cleanroom- en siliconen kabels die gebruikt kunnen worden op allerlei plekken zoals de operatie kamer of een laboratorium. In dit soort omgevingen waar de hoogste eisen worden gesteld voorziet het aanbod ook in thermo-elementen, connectoren en temperatuurvoelers.

Waarom nou precies deze kabel?

Bedrijven die actief zijn binnen de medische branche hebben natuurlijk baat bij kabels die goed werken en lang meegaan. Maar ook hygiëne is van essentieel belang bij medische of farmaceutische taken. Bij traditionele kabels kunnen vuil en stof gemakkelijk tussen de naden komen te zitten. Medische kabels, daarentegen, worden in een naadloos jasje gegoten waardoor ze schoon en steriel blijven voor het gebruik in medische omgevingen. Bovendien worden de kabelsplitsingen afgesloten met een riante vorm zodat ook daar stof zich niet kan vormen. Daarnaast zijn de kabels licht en soepel waardoor ze makkelijk in gebruik zijn.

In ziekenhuizen wordt vaak van de ene naar de andere afdeling gelopen met verschillende apparaten. Deze kabels moeten natuurlijk een hoog prestatievermogen hebben en weerstand kunnen bieden tegen slijtage, die ontstaat door het verplaatsen van de machines. De oplossing hiervoor zijn medische kabels voorzien van een PUR buitenmantel. Een pur kabel (polyurethaan) is slijtvast, licht, bestand tegen chemische stoffen en hitte, flexibel bij lage temperaturen en bestaat niet uit koperdraad. Bovendien bestaan ze uit een glad, rond oppervlak waardoor ze goed te reinigen zijn. De kabels zijn leverbaar in verschillende lengtes en diameters die effect hebben op de belasting in ampère die de kabel aan kan. De kabels zijn voorzien van uitscheurbeveiliging waardoor ze niet open kunnen gaan en zijn daarnaast verkrijgbaar met diverse connectoren zoals bijvoorbeeld een doorsnee stekker.    

Hybride kabels

Een hybridekabel is een praktische en comfortabele oplossing voor het besparen van ruimte en bekabeling.

Computer kabels

Uitgebreide mogelijkheden voor razendsnelle gegevensoverdracht.

Medische kabels

Medische kabels voor omgevingen waar de hoogste eisen worden gesteld, zoals laboratoria en operatiekamers. 

Close Menu