Hybridekabels

De hybridekabel

Wanneer er een transmissie van verschillende signaaltypes door middel van één kabel vereist is, komt de hybridekabel goed van pas. Deze kabel kan namelijk een aantal sporen bevatten die verschillende functies dienen.

Design kabel

Er is niet één type hybridekabel; standaarden en regels voor dit type kabel ontbreken. Dit maakt het mogelijk om combinaties te maken van verschillende componenten. 

Hybridekabel

• UTP-kabels

• Coaxkabels

• Signaalkabels

• Optische kabels

• Voedingsaders

Ieder een eigen vorm

Elke producent levert dus zijn eigen vorm van deze hybridekabel, waarbij de kabel aangepast is aan de benodigde toepassing. Hybridekabels worden vaak toegepast in Professionele systemen zoals de medische-, militaire-, en/of industriële systemen.

Binnen deze systemen zijn geattesteerde en genormeerde aansluitingen vereist. De beste manier om hieraan te voldoen is door een hybridekabel te kiezen die is voorzien van de juiste goedkeuringsmarkeringen.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden waarin een hybridekabel goed van pas kan komen. Zo kan deze kabel gebruikt worden als:

  • Deze kabel bevat een aantal dikke kabels die de wikkelingen kunnen voeden, terwijl andere signaalkabels de sensors van de magnetische velden in de wikkeling verbinden met de controller.
  • Cameratoezicht kabel. Met behulp van één kabel wordt zowel het videosignaal, de voeding, én de besturing van de camerabeweging gefaciliteerd.
  • Industriële toepassing. Een hybridekabel is element van een systeem en levert tevens de voeding.
  • Toepassing in de geluidsindustrie. Een hybridekabel kan bijvoorbeeld op een podium het aantal kabels wat vereist is beperken door ze te bundelen in een hybridekabel.

Samengevat

Kortom, een hybridekabel is een praktische en comfortabele oplossing voor het besparen van ruimte en bekabeling. Deze kabel wordt veelal toegepast in de industrie, medische techniek, telecommunicatie en bouwsystemen. Centraal staat de vereenvoudiging van montage en service, terwijl ze tegelijkertijd kunnen zorgen voor de verbetering van de kwaliteit en betrouwbaarheid in de verschillende toepassingen.

Bekijk ook

Robotkabels

Robuuste kabels geschikt voor applicaties die worden gekenmerkt door hoge mechanische belasting, zoals industriële machines en logistieke automatisering.

Communicatie kabels

Razendsnelle en betrouwbare kabels voor gegevensoverdracht in de telecommunicatie.

Offshore kabels

Ijzersterke kabels voor extreme omstandigheden binnen de offshore industrie.

Close Menu